27.11.2010

Hirvikäristys juureksilla

Alkuperäinen resepti on anopilta saatu, mutta muuntelin sitä hieman. Tästä tulee todella maukas hieman erilainen käristys.

Hirvenlihaa
3 isoa Porkkanaa
5 sipulia
Kanttarelleja purkista (tai tuoreita)
soijaa
Kukkakaalta
Parsakaalta
Mustapekkajuustoa
2dl kermaa
Mustapippuria
Voita paistamiseen

Aluksi silppua kohmeisesta hirvenlihaköntistä ohuita siivuja. Apuna kannattaa käyttää patakinnasta ja voipaperia, itse laitan aina luutun leikkuulaudan alle jotta lauta pysyy paikallaan.


Paista voissa lihat ruskeaksi. Lisää joukkoon porkkanapalasia sekä silputtu sipuli. Muserra morttelissa mustapippuri pieneksi ja lisää joukkoon. Lorauta sekaan hieman soijaa ja sen verran vettä, että se melkein peittää lihat. Valuta kanttarelleista neste pois ja huiluta niitä hetki veden alla, sekoita lopulta joukkoon. Sekoita hyvin ja pistä uuniin tasalämmölle alimmalle tasolle 180 asteeseen n. 30minuutiksi.

Kuva ennen uuniin menoa.

30 minuutin jälkeen ota käristys uunista ja lisää mustapekkajuusto sekä kerma, takaisin sitten uuniin.
n. 15 minuuttia juuston ja kerman lisäämisen jälkeen lisää käristyksen sekään kukkakaali ja parsakaali palasina. Tässä vaiheessa voi maistaa liemen ja lisätä soijaa jos suolaa on liian vähän. Laita takaisin uuniin ja anna vielä hautua puolisen tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore