3.11.2010

Pullaaa

Eilen tein ihan perinteistä hiivapullaa. Tällä ohjeella tulee n. 100kpl pikkupullia.

1l kulutus/kevytmaitoa
200g voita
4 pientä kananmunaa
kardemummaa
2dl sokeria
2pkt tuorehiivaa
n. 14dl jauhoja (tai vähän enemmän, tämä on sellainen minkä "tuntee")
Vaniljasokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito astiaan ja sekoita joukkoon kardemumma, sokeri, 3 kananmunaa sekä muserra hiiva. Laita rasva sulamaan. Kun aineet ovat sekaisin lisää jauhoja vähän kerrallaan. Kun taikina on sen verran paksua, ettei enää vispilällä voi vaivata, työnnä kädet taikinan joukkoon ja eikun vaivaamaan. Lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu suhtkoht hyvältä, lisää voi ja taas lisää jauhoja. Voi itse päättää kuinka löysää/paksua taikinasta tekee, löysä taikina on vaikea työstää, mutta pullat ovat kuohkeampia ja maukkaampia.

Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan pyyhe päälle n. 30minuutiksi.

Kun taikina on kohonnut, kaada se pöydälle ja vaivaa vielä vähän. Ota taikinasta pieni osa ja peitä loput pyyhkeellä.

Tähän pieni sananen taikinan turpoamisesta, älä aliarvioi taikinan turpoamisvoimaa. Itse mietin siinä taikinaa vaivatessa, että olisiko pitänyt ottaa isompi astia..kyllä olisi :)



Kaulitse pieni osa suorakolmion muotoiseksi ja voitele voilla, sirottele päälle vaniljasokeria. Kääri rullalle ja leikkaa pieniksi palasiksi. LAita palaset uunipellille ja paina hieman, jotta ne leviävät. Anna kohota n. 10min. Sivele kananmunalla ja sirottele päälle sokeria.
Paista 225asteisessa uunissa n.10-15min.

Täytevaihtoehtojen rajana on vain mielikuvitus, kanelia, hilloa, mantelivoita jnejne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore