11.12.2010

Kylmäsavuporo-leipäjuustopiirakka

Minä teen meidän tyttöporukan pikkujouluihin suolaisen piirakan. Valitsin normaalin kinkun sijasta mielummin kylmäsavuporopiirakan, kun itse olen suuri poron ystävä. Lisämakua antaa leipäjuusto. Tämän voi tosi helposti tehdä vähälaktoosisena versiona (kuten minä tein), leipäjuustoakin kun saa vähälaktoosisena.

Pohja:
200g voita
2rkl maitoa
1 muna
4dl vehnäjauhoja (käytin puolet ruisjauhoja puolet normaalia vehnäjauhoja)

Sekoita pehmeään voihin muna ja maito. Sekoita lopulta joukkoon jauhot.

Täyte:
1 paketti (50g) kylmäsavupororouhetta
1/4 leipäjuustoa
purjo
voita
2 kananmunaa
1 paprika
1 Flora ruokakerma

Tee pohja tai käytä valmista pohjaa. Itse tein kaksi piirakkaa toiseen tein pohjan itse, toiseen käytin normaali piirakkapohjaa.

Painele piirakkapohja voideltuun vuokaan ja pistä se jääkaappiin odottaan täytteitä.

Silppua purjo ja kuullota se voissa pehmeäksi. Silppua paprika. Ripottele pohjalle ensin purjo-voiseos, sitten pororouhe ja paprika. Sekoita keskenään ruokakerma ja munat, seosta voi maustaa hieman suolalla ja mustapippurilla. Kaada täytteiden päälle ja paista 200asteessa n.40minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore