27.12.2010

Lanttu- ja porkkanalaatikko

Lanttulaatikko

Tällä ohjeella tulee lanttulaatikkoa paljon, minulla tuli 4 laatikkoa sekä pakkaseenkin meni ainakin kahden laatikollisen verran.

1kg lanttuja
1.5rkl suolaa
1dl korppujauhoja
2dl kermaa
½dl maitoa
1dl siirappia
2 kananmunaa
1tl valkopippuria
suolaa maun mukaan

Kuori lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinvesi astiaan myöhempää käyttöä varten. Survo lantut soseeksi sauvasekoittimella, lisää keitinlientä n. 2dl (enemmän jos näyttää kuivalta). Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään, ne saavat turvota n. 5min. Kun korppujauhot ovat turvonneet lisää maito ja sekoita seos lanttujen sekaan. Lisää joukkoon myös siirappi ja valkopippuri. Sekoita tasaiseksi käyttäen sauvasekoitinta. Maista suola, lisää jos on liian vähän. Lisää sekaan myös kananmunat, varo ettei kananmunat kypsy joten joko anna seoksen jähtyä tai ole nopea sekoituksessa.
Kaada seos vuokiin ja ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita.
Paista 180 asteessa kiertoilmalla n. 45min.

Kuva ennen uuniin menoa:

Porkkanalaatikko:


Tästäkin annoksesta tulee todella iso, neljän vuoan lisäksi tuli myös ainakin kaksi-kolme lisävuokaa pakkaseen.

1kg porkkanaa
1l maitoa
2dl puuroriisiä
2 kananmunaa
1 tl valkopippuria
1dl siirappia
"hyppysellinen" jauhettua muskottipähkinää
suolaa maun mukaan

Keitä puuro ohjeen mukaan (ensin n. 3dl vettä jossa riisit turvotetaan jonka jälkeen lisätään maito, annetaan hautua n. tunnin ajan). Kuori porkkanat ja keitä ne suolavedessä. Kun porkkanat ovat kypsiä kaada vesi pois ja survo tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada porkkanaseos puuron sekaan, se saa kiehua puuron kanssa, näin tulee paremman makuista. Kun puuro on valmis lisää mausteet ja siirappi. Kananmuna lisätään kuten lanttulaatikossa joko todella nopeasti sekoittaen, jotta ei kypsy tai anna seoksen jähtyä ja lisää sitten kananmuna. Maista suolaisuus, lisää jos on tarve. Jaa vuokiin ja laita päälle pari voinokaretta. Paista uunissa 180 asteessa kiertoilmalla 45min. Itse paistoin kaikki laatikot samaan aikaan.

Kuva ennen uuniin menoa:


Valmiit laatikot:

Kun laatikkoja lämmittää uudelleen aattona, itse pistin päälle hieman kermaa, jotta laatikko ei kuivu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore