23.7.2012

Mangojuustokakku

Täyte:
1prk Bonne Mangososetta (suosittelen käyttämään ihan oikeaa sosetta, ei Piltin)
Sitruunamehua
1prk Viola Mangotuorejuustoa
3dl Kermaa
8 liivatelehteä
Vaniljasokeria

Tee ensin kääretorttupohja tai keksipohja kakulle, jos käytät keksejä suosittelen kaurakeksejä. Itse käytin tässä kakussa kääretorttupohjaa. 

Kääretorttupohja:
1 lasi kananmunia (n.3kpl)
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa sekoita joukkoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada seos uunipellille leivinaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla n.8min.

Kun  pohja on valmis, leikkaa siitä irtopohjavuoan muotoinen palanen ja laita se pohjalle paistopuoli alaspäin.

Täytteen teko:
1) Laita liivatelehdet likoaan kylmään veteen.

2) Vaahdota kermavaahto ja mausta se vaniljasokerilla. Kaada sekaan Mangososetta n. 3/4 purkkia, sitruunamehua sekä tuorejuusto.Sekoita hyvin keskenään. Jos kaipaat makeutta, lisää normaalia sokeria.
3) Sulata liotetut liivatelehdet kuumassa vedessä, kaada seoksen sekaan ja sekoita hyvin.
4) Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kylmässä n. vuorokausi.

Kun kakku on hyytynyt muutaman tunnin tee kiille liivatelehdistä ja lopusta mangososeesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore